0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τραγανά Κουλουράκια Κανέλας

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η κανέλα πρέπει να έχει στην κουζίνα τη θέση που της αξίζει. Είναι βασίλισσα κι αυτά τα τραγανά κουλουράκια θα σου το αποδείξουν!

Υλικά συνταγής:

  • 390 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ.. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • προαιρετικά: λίγη καστανή ζάχαρη

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό, το ρίχνουμε στο μπολ και στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, αφού το ανακατέψουμε με το baking powder.

Ζυμώνουμε με το χέρι και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15′.

Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25-30′.

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα