- Advertisement -
Είναι ένα γιουβετσάκι, αλλά λιγάκι πειραγμένο. Θα σου αρέσει, όμως, πολύ για πολλούς λόγους. Κυρίως, επειδή είναι νόστιμο και τρομερά εύκολο!

Υλικά συνταγής:
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 200 γρ. τριμμένη τομάτα
- 3 κούπες βραστό νερό
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα
- 1 κύβος λαχανικών ή κουταλιά ζωμού
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε την τομάτα, τον νερό, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τον κύβο.
Αφού χυλώσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τόνο και λίγο μαϊντανό για τη δροσιά.
Σερβίρουμε!