0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Γεμιστό Αφράτο Τσουρέκι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Έρχεται η Λαμπρή και μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες στο τραπέζι είναι το τσουρέκι. Αυτή τη φορά σου δείχνω ένα τσουρέκι τρομερά αφράτο και γεμιστό. Αμέ!

Υλικά συνταγής:

  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 3 φακ. ξηρή μαγιά
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • άλειμμα @lotus.biscoff.greece
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 τριμμένα μπισκότα Lotus

Μέθοδος παρασκευής:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη με το αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα, την μαγιά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλα τα αρώματά μας.

Στο τέλος, αναμιγνύουμε το αλάτι με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στον κάδο. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5′.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50°C και βάζουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Το ξεφουσκώνουμε και το βάζουμε ξανά για 40′. Διαιρούμε το ζυμάρι σε 6 μπαλάκια, τα ανοίγουμε, τα γεμίζουμε με το άλειμμα Lotus, κλείνουμε και πλέκουμε δύο τσουρέκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε ξανά στον φούρνο να φουσκώσουν για 30-40′.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο Lotus και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 20′.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη.

Tips:

Θέλουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα χλιαρό.

Βάζουμε το ζυμάρι σε μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στον φούρνο. 

Προηγούμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα