Ναι, είναι το αγαπημένο μου όσπριο. Λεμονάτα και χυλωμένα!

Υλικά συνταγής:
- 250 γρ. ρεβύθια
- 1 κ.γλ.σόδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 τριμμένο καρότο
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς
- 1 κ.σ. αλεύρι
- χυμός ενός λεμονιού
- λίγος ψιλοκομμένος άνηθος

Μέθοδος παρασκευής:
Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβύθια σε μπολ με ζεστό νερό. Το πρωί ρίχνουμε τη σόδα, αφήνουμε για 5′ και ξεπλένουμε καλά.
Βάζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στο ζεστό νερό.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το καρότο. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Όταν είναι έτοιμα, σβήνουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αφού διαλύσουμε σε αυτόν το αλεύρι.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.