Είναι ένα φαγάκι γρήγορο, νόστιμο, μα κυρίως, λαχταριστό. Το σουφλέ πατάτας είναι αυτό που χρειάζεται το μεσημεριανό τραπέζι σου την εβδομάδα της Τυρινής.

Υλικά συνταγής:
- 3-4 καθαρισμένες πατάτες και κομμένες σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 5 αυγά
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη και πάπρικα

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις πατάτες, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180°C στον αέρα.
Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να χρυσαφίσουν και αποσύρουμε.
Βάζουμε τις ψημένες πατάτες σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μισή δόση μοτσαρέλας.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και την πάπρικα και ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυράκι και ψήνουμε στους 180°C για 25-30′.