Το χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας είναι ένα φαγάκι που μπορούμε να σερβίρουμε με διάφορα συνοδευτικά ή με μια απλή σαλάτα. Σου δίνω, λοιπόν, αυτή τη συνταγάρα, με την ευχή να την ευχαριστηθείς!

Υλικά συνταγής:
- 1/2 κιλό χοιρινό (λαιμός) σε μπουκιές
- 1 κ.σ. ξύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- χυμός 2 λεμονιών
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και μόλις τα υγρά της κατσαρόλας φτάσουν στο 1/3, σβήνουμε τη φωτιά και το προσθέτουμε. Ανακινούμε την κατσαρόλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!