Πόσο αγαπώ το τουρσί! Αλλά, ένα συγκεκριμένο το αγαπώ λιγάκι περισσότερο για πολλούς λόγους. Ο πιο βασικός είναι ότι η γεύση τους είναι αξεπέραστη. Για τη συγκεκριμένη, μάλιστα, συνταγή θέλω να ευχαριστήσω τη μαμά μιας πολύ καλής μου φίλης που μου την παραχώρησε.

Υλικά συνταγής:
- 10-12 πιπεριές
- 1 κιλό λευκό ξύδι
- 1 λίτρο νερό
- 4 κ.σ. χοντρό αλάτι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- λίγο ελαιόλαδο
- μερικές σκελίδες σκόρδου
- φύλλα δάφνης
- κόκκοι μαύρου πιπεριού

Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφού πάρουν βράση, προσθέτουμε της καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια πιπεριές Φλωρίνης. Αφήνουμε να βράσουν για 3′.
Βάζουμε τις πιπεριές σε αποστειρωμένα βάζα και προσθέτουμε στο καθένα λίγο ελαιόλαδο μια σκελίδα σκόρδου, μερικούς κόκκους πιπεριού και ένα φύλλο δάφνης. Γεμίζουμε με ζουμί από την κατσαρόλα. Κλείνουμε τα βάζα αεροστεγώς, αφήνουμε να κρυώσουν και αναποδογυρίζουμε.
Αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Μπορούμε να καταναλώσουμε μετά από 1 εβδομάδα. Αφού ανοιχτούν, βάζουμε στο ψυγείο.