Το τοστ ή το κρύο σάντουιτς είναι ένα πολύ συχνό κολατσιό. Έτσι, σε αυτή τη συνταγή θα σου δείξω πώς μπορείς να φτιάξεις ψωμί ολικής για τοστ, για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

Υλικά συνταγής:
- 1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης @limnosflourstamateris
- 1 γερή πρέζα αλάτι
- 250 ml χλιαρό νερό
- 50 ml χλιαρό γάλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φακ. ξηρή μαγιά

Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε με τον γάντζο και αφήνουμε το ζυμάρι στην άκρη σκεπασμένο για 1 με 1μιση ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο με το χέρι, διπλώνουμε αριστερά και δεξιά και ρολάρουμε.
Τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα ακόμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 40′.